My Festival Shorts In Autumn

In case you’ve been wondering how to wear your beloved summer shorts during the cold season of the year, this post is going to be useful for you (hopefully). We can usually hear that ‘shorts with tights are not cool’ but I think they are. Of course it depends on the situation because it’s really possible to fail with this pairing. However I wore my festival shorts (I call them like this because last summer I wore them during both Sziget and VOLT festival) with black tights which optically make my legs look thinner. Now you’re asking: then what counts as a fault? Well, what I consider a fault is a) colorful tights (for example strong colors such as red or pink, I used to wear them a few years ago but I’d regretted it); b) shiny tights (they make your legs look thicker). Oh, and also: when the upper part of the tights (which is often darker) shows out, it seems like your shorts are too small for you (though I have to admit that there are a few people that look good in them too).
Anyway, I paired this combo with a jewel printed blouse, oxford shoes and an ear cuff. As my ears are not pierced I don’t have earrings except a few clips and I was so glad when I received this gorgeous studded piece from L.O.L.A.! The necklace is from the same shop, it’s a solid yet cool item.

As I’ve mentioned I went to the cinema on Friday to see The Mockingjay! Gosh, I loved it! And Jennifer Lawrence singing… since then I’ve been listening to that song (and also singing it) 7/24. However we’ve had a quite awkvard moment in the cinema. I don’t want to spoiler too much so only those should read over who won’t be mad at me for telling a little spoiler (but it’s not a huge happening).
So during the last 10 minutes of the film Katniss was wearing a neck brace and she looked hilarious – so hilarious that we couldn’t stop laughing with my friends. Meanwhile it was actually a really serious scene and we tried to stop laughing because the people around us seemed to be quite angry… but we just couldn’t. We were crying out of laughter so when we left the cinema after the film our mascara totally came off. It was really funny but I felt so sorry for the others who tried to watch the film calmly but couldn’t do that because of us. :( xx

***

Ha bennetek is felvetült már a kérdés, hogy hogyan viselhetnétek a kedvenc nyári shortotokat télen, ez a poszt bizonyára hasznos lehet számotokra. Sokan állítják, hogy “a short gázul néz ki harisnyával”, de én személy szerint szeretem így hordani. Természetesen ezzel is könnyen félre lehet nyúlni, ezért óvatosan kell bánni vele. Én most a kedvenc fesztiválozós shortomat (azért nevezem így, mert nyáron ebben voltam a Szigeten és a VOLT-on is) vettem fel fekete harisnyával, ami optikailag vékonyítja a lábat. Most kérdezitek, hogy akkor mi számít rossznak? Szerintem több helyen is el lehet hibázni: a) színes harisnya (élénk színek, mint pl pink vagy piros kizárva, régen én is hordtam olyat, de már megbántam); b) fényes harisnyák (vastagabbnak mutatják a lábat). Oh, és még valami: amikor a short alól kilóg a harisnya felső része, ami sokszor sötétebb színű, szerintem ez azt a hatást kelti, mintha kicsi lenne a short a viselőjére (bár megjegyzem van, akinek még ez is jól áll).
Én egy drágakőmintás blúzzal viseltem a shortot, illetve oxford cipővel. Ékszerként egy fülre húzható fülbevalót viseltem (nem tudom, mi a magyar neve, de angolul “ear cuff”), ami nagyon tetszik, mivel ezt még azok is hordhatják, akiknek nincs kilyukasztva a fülük (mint például én). Nagyon örültem, amikor kaptam egy kis csomagot a L.O.L.A.-tól, ami ezt a fülcsodát és még néhány ékszert tartalmazott, például a képeken látható nyakláncot is.

Ahogyan már korábban is említettem, péntek este megnéztük a Mockingjay-t a moziban a barátnőimmel. Te jó ég, imádtam! És ahogy Jennifer Lawrence énekelt… zseniális, azóta is azt a számot hallgatom (és éneklem) 0-24. Viszont a film alatt igen kellemetlen élményben volt részünk. Most pici spoiler következik, szóval aki még nem látta, az ne olvassa tovább (bár nem egy nagy csattanója a filmnek, szóval inkább mégis olvassátok el, haha). Szóval az utolsó 10 percben Katniss-en egy fura nyakmerevítő van, és annyira nevetségesen nézett ki benne, hogy egyszerűen kirobbant belőlünk a nevetés. Ebben az volt a ciki, hogy egyébként egy halálosan komoly jelenetről van szó, és csak mi nevettünk, szóval elkezdtek ránk mérgesen pisszegni (amit meg is tudok érteni). Próbáltuk visszafojtani a röhögést, de rettenetes volt, szinte már zokogtunk, és amikor a film végén kimentünk a moziból, láttuk, hogy mindegyikőnkön elfojt a smink a nagy könnyezéstől. Iszonyú vicces volt, bár kicsit rosszul éreztem magam azok miatt, akik szerették volna nyugiban nézni a filmet. :( xx

nov24.1nov24.2
nov24.3
nov24.4
nov24.5
nov24.6
blouse: Sixkisses* / shorts: Choies* / shoes: Pull&Bear / ear cuff and necklace: L.O.L.A.* /
tights: C&A

Follow:

18 Comments

 1. Angi
  2014. November 24. Monday / 23:02

  Szuper ez a szett! Nagyon boldog névnapot kívánok!:)

  • 2014. November 24. Monday / 23:04

   köszi Angi! x

 2. Lucy
  2014. November 25. Tuesday / 00:33

  Ez nagyon izgalmas lett, és az a fülmicsoda, az szuper!

  • 2014. November 26. Wednesday / 19:31

   örülök, hogy tetszik! :)

  • 2014. November 26. Wednesday / 19:31

   thanks!!! x

 3. Anna
  2014. November 25. Tuesday / 07:11

  Szia az az élszer ami a füleden bolt annak a végét a hajba kell tűzni.

  • 2014. November 26. Wednesday / 19:31

   szia!
   nem, ezt így kell hordani :)

  • 2014. November 26. Wednesday / 19:34

   köszi Andi<3

 4. 2014. November 25. Tuesday / 18:49

  Mi ma megyünk megnézni a filmet:) A blúzod a kedvencem ebben a szettben!♥

  • 2014. November 26. Wednesday / 19:34

   jó szórakozást! :)

 5. 2014. November 25. Tuesday / 20:13

  Nagyon szép az inged! :)
  Én is láttam a Kiválasztottat, de a végén kicsit dühösen jöttem ki a moziból, mert nem erre számítottam… Kicsit tartalmasabbra. :( Attól még ugyanúgy szeretem az Éhezők Viadalát :)

  • 2014. November 26. Wednesday / 19:34

   köszi! :)
   te olvastad a könyvet? :)

 6. baba99
  2014. November 26. Wednesday / 10:08

  Milyen pici füled van!!!

  • 2014. November 26. Wednesday / 19:31

   haha :D

  • 2014. November 27. Thursday / 18:17

   thanks! :)