5 A/W Looks For School | Featuring My New Coat

nov15.1I’d been looking for the perfect autumn/winter coat this season for weeks and found nothing. I mean, there are many gorgeous products in the shops but somehow I had problems with almost all of them (the price, the material, the quality, the color, the shape… something was always wrong). However after browsing the shops for hours with my mom we saw this grey coat at Mango and we both thought that it looked really nice. I liked the texture and the color as well and the price was fine compared to the others and also it was partly a birthday present (before Mango we went to Van Graaf where I found a truly beautiful camel colored coat but it was so expensive that I had to say goodbye).

Since then I’ve been wearing this outerwear almost every day and I think it’s really practical because it technically suits my entire closet. I decided to put together 5 looks for school and I combined them all with my new coat (and the same boots).

***

Hetekig kerestem a tökéletes őszi/téli kabátot, de hiába, nem sok sikerrel. Természetesen rengeteg szép darabot láttam a boltokban, de valahogy mindegyikkel volt valami problémám (az ára, az anyaga, a minősége, a színe, a formája… valahogy sosem stimmelt minden). Azonban egyik nap anyukámmal épp nézelődtünk az egyik plázában, amikor ráakadtunk erre a csodás szürke kabátra a Mango-ban. Mindkettőnknek elnyerte a tetszését, a színét és az anyagát is tökéletesnek találtuk, és az ára pedig a többi kabáthoz viszonyítva egészen jónak bizonyult (főleg mivel előtte a Van Graaf-ban egy csodaszép teveszínű darabot néztem ki, de sajnos anyagi okokból ott kellett hagynom), plusz ez még a szülinapi ajándékom része volt.

Amióta megvettük, gyakorlatilag folyamatosan ezt hordom, és kijelenthetem, hogy nagyon praktikus, szinte minden ruhámhoz illik. Ezért is döntöttem úgy, hogy csinálok egy olyan bejegyzést, amiben 5 különböző iskolai szettel viselem.

nov15.2First I got on a neoprene skater skirt with a shiny top, they are both from Hungarian fashion designers (the skirt is from Alizé Couture, the top is from Dori Tomcsanyi). This outfit is probably a bit more elegant than how you normally dress to school but sometimes we just have to pull off a stunning girly look on a boring Monday, right?!

Először egy neoprén skater szoknyával és egy fényes felsővel vettem fel, mindkettő magyar tervezőtől van (a szoknya Alizé Couture, a top pedig Dori Tomcsanyi). Ez az outfit talán picit elegánsabb, mint a megszokott sulis szettek, de néha egyszerűen muszáj feldobni egy unalmas hétfőt, nem igaz?!

nov15.3

nov15.4 A cozy, warm sweater is definitely a must have piece for winter, especially if it has a lovely color. I bought this one at Pull&Bear and I’m obsessed with it! I simply paired it with black jeans (Mango) and a burgundy hat (Stradivarius).

Egy puha, meleg pulcsi egyértelműen must have darabnak számít télen, különösen akkor, ha még a színe is különleges. Én ezt a rózsaszín kötött pulóvert a Pull&Bear-ben vettem, imádom! Egyszerűen csak fekete farmerrel párosítottam (Mango) és egy bordó kalappal (Stradivarius).

nov15.5

nov15.6You can wear dresses at school too, even in winter. I particularly like this Choies denim dress because of the little prints on it, I think it looks adorable! It’s practical with the long sleeve and the knee-lenght skirt part so it’s obviously school appropriate and also suitable with the cold weather.

Egyberuhákat iskolába is lehet hordani, akár télen is. Nekem ez a Choies farmerruha a kis mintái miatt nőtt igazán a szívemhez, szerintem nagyon cuki! Ráadásul praktikus a hosszú ujja és a térdig érő szoknyája miatt, hiszen így megfelelő iskolai viselet, és a hidegebb időhöz is igazodik.

nov15.7

nov15.8 The fourth look is a blouse + pinafore dress which is one of my favorite combinations. This River Island blouse is from Scotland (I bought it there in September) and it has the most beautiful prints I have ever seen. Literally. With this black (Stradivarius) pinafore it has a playful vibe and it’s really comfortable.

A negyedik szett egy blúz + kantáros ruha párosa, ami az egyik kedvencem mostanában. Ezt a River Island felsőt még Skóciában vettem szeptemberben, egyszerűen csodaszép a mintája, komolyan, ennél szebbet még nem is láttam. Ezzel a fekete Stradivarius ruhával viselve játékos hangulata van, és emellett kifejezetten kényelmes.nov15.9

nov15.10And for the last outfit I picked a simple jeans and black shirt combo. The T-shirt is from Zara and is actually my sister’s and I like that it’s a bit longer than the usual, also the title is quite funny (‘I don’t want feelings, I want new clothes’). These distressed Persunmall jeans seem to be a bit ankle-lenght which is okay around spring and summer but it’s not really good for the colder weather. When it comes to ankle lenght situation my solution is always statement socks. You have to be smart to pull off this look but the final result can be absolutely lovely!

Az utolsó outfit pedig egy egyszerűbb farmer és póló kombinációja. A póló Zara-s, és valójában a húgomé, nekem az tetszik benne, hogy kicsit hosszabb a fazonja, illetve a felirat is nagyon vicces (“I don’t want feelings, I want new clothes”). Ez a Persunmall farmer picit bokalengető, ami tavasszal/nyáron rendben van, viszont nem kellemes viselet hideg időben. Én személy szerint a zoknis megoldást választom, ha bokalengető-farmer-krízis adódik, mert teljesen feldobja a szettet. Persze vigyázni kell vele, mert könnyen mellé lehet nyúlni, de egyébként nagyon cuki lesz az összhatás tőle!

nov15.11

Follow:

10 Comments

 1. 2015. November 15. Sunday / 21:36

  de jó ez a bejegyzés! (legközelebb ne tedd fel reggel a coming tonight-os képet Instagramra, mert beleőrülök a várakozásba :D) nagyon tetszenek az outfitek, különösen a kantáros ruhás, meg a kabátod is szuper! hasonló van nekem is, csak a Zarából, és kicsit hosszabb fazon, de éppen újat keresek, mert nem valami meleg! :( a pufi kabát bevállalható a blogger-világban, vagy meg kell fagynom télen? #crisis
  xx Flóra
  http://lapapillonnoire.blogspot.hu/

  • 2015. November 15. Sunday / 21:38

   haha, aranyos vagy, Flóra! :) köszi!!
   az az igazság, hogy én nem szeretem a pufi kabátokat magamon, azért ilyet választottam, aztán majd jól aláöltözök, ha hideg lesz (már ha egyáltalán lesz igazi tél…).
   de neked nem kell fagyoskodnod, szerintem rajtad tuti jól állna bármilyen fazon! xx

  • 2015. November 16. Monday / 21:22

   thank you!! x

 2. Shania
  2015. November 15. Sunday / 22:23

  That coat is beautiful! Thanks for showing some more day-to-day type outfits! Your clothes and combinations are always so lovely!

  • 2015. November 16. Monday / 21:22

   thanks Shania! x

  • 2015. November 16. Monday / 21:21

   haha, thanks so much dear! x

  • 2015. November 16. Monday / 21:21

   thanks:)