Marie Claire Editorial Shoot | #BTS Of The Hungarian Fashion Industry

nov9.1As I’m a true fashion magazine worm I’ve always wanted to see how a photoshoot looks like in real life. I was thinking that it would be great to visit a magazine’s fashion editorial photoshoot one day and take some behind the scenes pictures to share them on the blog.

The whole idea of doing a series about the Hungarian fashion industry came to my mind last year but I didn’t have enough time to do it until now. My plan is to present you some Hungarian fashion designers, magazines, models, stylists, bloggers, photographers, etc and show you a little piece of their world. So I’m going to visit magazine photoshoots, designer showrooms, interview models and industry experts and document these on the blog.

Firstly I chose Marie Claire Hungary. I’m a loyal reader of them so I was happy to have the opportunity to visit their photoshoot last month. They were shooting for their November issue at Artkraft with the famous photographer Norbert Zsolyomi. Aniko Molnar, the stylist of MC had put together outfits which were inspired by the 50’s: they were really colorful, chic and ladylike. This style looked gorgeous on the beautiful model, Boglarka Hornyak, in my opinion she is truly talented!

Marie Claire magazine was launched in 1937 in France and by now it’s read by millions of women in 27 countries around the world. The Hungarian version is available since 2007 and it’s one of the most popular fashion magazines in our country. The November issue was the 100th in Hungary which is an amazing number! On the cover of the magazine they usually put celebrities, this time it was Sienna Miller.
In case you are interested to see what was the outcome of the photoshoot you can get the issue now (and turn to page 151)! I’m also planning to do a little interview with the editor in chief, Krisztina Laszlo so be prepared for more exciting stuff! xx

***

Mindig is érdekelt, hogy milyen egy magazin fotózása, mivel rengeteg divatújságot olvasok. Arra gondoltam, klassz lenne megnézni egyszer, hogy hogyan is készül egy divatanyag, és mindezt bemutatni itt a blogon néhány “behind the scenes” képpel.

Tavaly óta motoszkál a fejemben az az ötlet, hogy elindítsak egy sorozatot a blogon, ami a magyar divatszakmáról szól, és arról, hogy pontosan mi is folyik a kulisszák mögött. Most bele is vágtam ennek a megvalósításába, és a terv az, hogy minél több magyar tervezőt, magazint, modellt, fotóst, bloggert, stylist-ot, stb bemutassak nektek itt a blogon, azért, hogy egy kis betekintést nyerjetek ebbe a világba. Ezért ellátogatok majd magazin fotózásokra, designer showroom-okba, meginterjúvolok modelleket és más szakmabelieket.

Elsőként a Marie Claire magazint választottam, mivel évek óta hűséges olvasójuk vagyok. Nagyon örültem, amikor lehetőséget kaptam arra, hogy megnézzem egy fotózásukat a múlt hónapban. A novemberi lapszámhoz készített képeket Zsólyomi Norbert, a helyszín pedig az Artkraft volt. Molnár Anikó, a MC stylistja ’50-es évek által inspirált outfiteket választott ki a fotósorozathoz, sok-sok élénk színnel és nőies ruhadarabokkal. Ez a stílus csodásan mutatott a modellen, Hornyák Boglárkán, aki mellesleg szerintem nagyon tehetséges és gyönyörű.

A Marie Claire magazint 1937-ben adták ki először, Franciaországban, azóta már milliók olvassák a világ 27 országában. Magyarországon először 2007-ben jelent meg, és az egyik legnépszerűbb divatmagazinná nőtte ki magát. A novemberi lapszám azért különleges, mert ez a századik! A magazin címlapján általában hírességek szerepelnek, ez ezúttal sem volt másképp, most Sienna Miller került a borítóra.
Ha érdekel titeket, hogy mi lett a fotózás végeredménye, keressétek a MC novemberi számát! A 151. oldalon találjátok a képeket. :) Én egy interjút is szeretnék majd készíteni a főszerkesztővel, László Krisztával, úgyhogy figyeljétek majd a blogot! xx

nov9.2
nov9.3nov9.4
nov9.5nov9.6
nov9.7nov9.8

Follow:

11 Comments

 1. Rajna Timi
  2015. November 9. Monday / 21:35

  Csodállak, annyira jó ötleteid vannak, és bátor vagy, hogy meg is mered lépni a dolgokat… Egy kis bátorságot igazán küldhetnél nekem, én még a saját blogom elindításához is erőt gyűjtök(bár még fényképezőm sincs, addig amíg az összejön még van erőm gyűjtögetni, bár már 3 éve várok erre… :) ).
  Nagyon érdekes bejegyzés, izgatottan várom a többit is!

  • 2015. November 11. Wednesday / 21:50

   de aranyos vagy, köszönöm! szerintem bátran vágj bele a blogolásba! :)

  • 2015. November 11. Wednesday / 21:49

   yeah, it was awesome! :)

 2. Angela
  2015. November 12. Thursday / 03:02

  Wow that’s so cool you got to go behind the scenes and even take photos too!! That would be a goal of mine too. Can’t wait to see more from you!

  Would love if you check out my blog! Just followed you on twitter and instagram :)
  Raincouver Beauty

  • 2015. November 12. Thursday / 22:04

   I feel so lucky!! I’m glad you liked the post :)

  • 2015. November 14. Saturday / 18:09

   it was fun! x

  • 2015. November 15. Sunday / 15:38

   I met the editors on a blogger/designer brunch! :)