5 TV Shows To Watch This Summer

It’s summer which means everyone has more free time – and many people love spending their free time watching TV shows. I do that too, of course, and I’ve watched lots of series in my life however there are some particularly great shows which I can never get bored of. You guys often ask for my recommendations so I listed 5 TV shows which I’ve been watching and loving nowadays. Do you watch any of these?

Nyáron mindenkinek több a szabadideje, és sokan szeretnek ilyenkor sorozatnézéssel kikapcsolódni. Én is gyakran csinálom ezt, és elég könnyen függőjévé tudok válni egy-egy jó tévéműsornak. Mivel gyakran kérdezitek tőlem, hogy milyen sorozatokat ajánlok, most kiválasztottam ötöt a kedvenceim közül, amiket mostanában néztem, hátha valaki még nem ismeri ezeket. Nektek melyik a kedvencetek?

1. Downton Abbey

gif

Oh well, if you love the 1910-1920s fashion, you’re obsessed with British accent and you’re looking for some drama and lovestories then you must watch Downton Abbey. Unfortunately I have finished the entire show a few months ago, and my whole family was addicted to it, not just me (even my grandparents!). I laughed and I cried a lot while watching it and it was also really inspiring because of the wonderful gowns the characters wore. I think Downton Abbey is probably one of my Top 3 all-time favorite shows because it’s just amazing, every single character has their own story and it’s truly exciting to see how a noble English family lived their life.

Ha szereted az 1910-20-as évek divatját, a brit akcentust, a drámát és a szerelmi bonyodalmakat, akkor nézned kell a Downton Abbeyt. Nálunk az egész család (még a nagyszüleim is!) rajonganak érte, de sajnos én már néhány hónappal ezelőtt végignéztem az egészet. Rengeteget nevettem és sírtam is ezen a sorozaton, arról nem is beszélve, hogy rendkívül inspirálóak a ruhák és az épületek is. A Downton Abbey a top 3 kedvenc sorozataim egyike, mivel zseniális az egész, minden karakternek megvan a maga története, és érdekes látni, hogyan élte egy angol nemesi család a mindennapjait.

2. How To Get Away With Murder

tv16

I found this TV show probably two weeks ago and since then I have already watched the first season (and I can’t wait to start the second one). It’s about a group of law students and their professor who’s also a great criminal defense lawyer and while they are all part of a murder plot they work on cases for the professor’s clients. This is the kind of TV series which you can’t watch while doing something else too, you have to pay attention or you might miss an important information. The reason why this show is beyond exciting is that there’s always something happening, in one episode there will be at least two criminal cases to solve, three twists in some love affairs, you find out that one of the characters is hiding a secret and someone dies.

Ezt a sorozatot nagyjából két hete találtam, azóta már az első évadot ki is végeztem (alig várom, hogy legyen időm elkezdeni a másodikat). Öt joghallgatóról szól, akik az egyik tanáruknak dolgoznak az egyetem mellett, aki mellesleg egy sikeres védőügyvéd. Miközben az ő irodájában segítenek, még bele is keverednek egy gyilkosságba. Ez az a fajta sorozat, amit nem nézhetsz úgy, hogy közben másra is figyelned kell, mert ha nem vagy elég éber, még a végén lemaradsz valami fontos infóról.
Minden egyes rész izgalmas, és egy epizód alatt annyi minden történik, hogy alig bírom követni. 43 perc alatt legalább két ügyet megoldanak, minimum három csavar lesz a szereplők szerelmi életében, közben kiderül az egyik karakterről, hogy eltitkol valamit, ja és valaki meghal.

3. New Girl

new girl

Who doesn’t love Zooey Dechanel?! I mean, she is so funny and adorable – just like her character, Jess, in New Girl. I started watching this a long time ago so now I’m just waiting for the 6th season to come. To be honest New Girl is the kind of show that guarantees that you’re gonna be laughing your ass off. It’s about a girl (Jess) who just broke up with her boyfriend and she is looking for a new place to live. She moves to an apartment with three men and the whole show is basically about their life. I think all characters are very funny and interesting and I couldn’t even choose a favourite person in the series because I just love all of them. I think New Girl is the funnies TV show after Friends.

Ki ne imádná Zooey Dechanelt?! Annyira vicces és szerethető – pont, mint a karaktere, Jess a sorozatban. A New Girl-t még régebben kezdtem el nézni, szóval most épp a hatodik évadra várok (türelmetlenül). Ez a sorozat garantáltan meg fog nevettetni, mivel zseniálisak a szereplők. A történet arról szól, hogy Jess, akinek épp véget ért egy kapcsolata, összeköltözik három (számára ismeretlen) férfivel. Hihetetlenül vicces szituációkkal van tele a sorozat, és minden karakter nagyon erős, egyszerűen nem is tudnék kedvencet választani közülük. A Friends után ez talán (számomra) a legszórakoztatóbb tévéműsor.

4. Modern Family

phil
My family started watching this series a while ago and I often sat there and just watch one episode with them. However I liked it so much that I decided to start it again from the beginning because all the episodes are so good that it would be a big loss to miss any. I am a huge fan of Sofia Vergara so the fact that she plays an important role in the show makes it more obvious that I need to watch this, haha.

A családom kezdte el először nézni a Modern Family-t, én pedig csak néha odaültem melléjük, bele-belenéztem egy-két epizódba. Viszont annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, én is végignézem elölről, ugyanis kár lenne kihagyni részeket belőle, annyira jó. Sofia Vergara is játszik benne, és őt imádom, ezért nem is volt kérdés, hogy nekem a Modern Family-t kötelező néznem, haha.

5. 2 Broke Girls

max

This show takes place in New York and the story is about two waitress girls who try to earn money to start their own business. One of them, Caroline is a daughter of a billionaire however her father got locked in jail so they lost all their money. Caroline meets Max in a diner in Brooklyn and first they hate each other but eventually they move together and become best friends. The other characters are funny too, I particularly love Sophie and Oleg (but as I remember Sophie’s first scene is in the season two). Sometimes the show features other celebrities like Kim Kardashian or Victoria’s Secret model Martha Hunt.

A 2 Broke Girls sorozat New Yorkban játszódik, és két pincérnőről szól, akiknek az álmuk egy közös biznisz indítása. Az egyikőjük, Caroline, egy milliárdos lánya, azonban az apját lecsukták, és így elvesztették az összes pénzüket. Caroline egy étteremben megismeri Max-et, és eleinte utálják egymást, de végül összeköltöznek és legjobb barátnőkké válnak. A többi karakter is nagyon vicces, nekem Sophie és Oleg a két nagy kedvenceim (de ha jól emlékszem, Sophie csak a második évadban jelenik meg először). Időnként még olyan sztárok is feltűnnek a sorozatban, mint Kim Kardashian, vagy a Victoria’s Secret modell Martha Hunt. 

kim

Follow:

2 Comments

 1. 2016. July 27. Wednesday / 12:49

  2-3 napja kezdtem a HTGAWM-t, és már a 2. évadnál tartok, abbahagyhatatlan! A 2 Broke Girlst már régebben végignéztem, a másik három sorozatot nem ismertem eddig, de mindenképpen kipróbálom őket! Köszi az ötleteket
  xx Flóra
  http://www.florabugan.com

  • 2016. July 27. Wednesday / 16:00

   wow, akkor gyorsan haladsz vele! milyen a második évad?
   puszi!