Made In Hungary: Zoe Phobic

zoe phobic

Sokatok számára ismerősen csenghet a Zoe Phobic név – sőt, valószínűleg nektek is egyből az jut eszetekbe róla, mint nekem: a jellegzetes rózsaszín, fekete, vagy épp hologramos szögletes hátizsákok.
Szimon Ágnes Nóra, a Zoe Phobic tervezője tudatosan építette fel a márkáját, és annyira népszerű a fiatalok körében, hogy szerintem még nem nagyon telt el úgy nap (a belvárosban), hogy ne láttam volna Zoe Phobic designt az utcán. Engem elsőre megfogtak ezek a vidám, stílusos táskák, amik ráadásul elérhető áron meg is vásárolhatóak.
Azoknak, akik nem ismerték eddig ezt a márkát, készítettem egy interjút a tervezővel – aki egyébként egy hihetetlenül kedves és vicces lány. Még áprilisban elmentem az Open Showroom-ba, ahol csatlakoztam Ágóékhoz, akik éppen fotózni indultak. Rajnai Rebeka készített street style jellegű képeket a táskákról, ezeket a blogján meg is tudjátok lesni (ITT).
zoe phobic

Hol tanultál, majd hogyan vágtál bele a saját márka felépítésébe?
Egy OKJ-s képzésen tanultam divattervezést. Elvileg. Gyakorlatilag pedig sokszor a saját káromon, menet közben jöttem rá a mostani munkámhoz nélkülözhetetlen technikákra, trükkökre.

Miért pont Zoe Phobic lett a márka neve?
Teljesen véletlenszerűen kapta a márka ezt a nevet, egy aktuális kedvenc női nevemből kiindulva. Sokan mondják a mai napig is, hogy rossz választás volt, lehettem volna tudatosabb, de erre két válaszom van: 1. a Zoe Phobic keletkezésének során szinte semmilyen döntésem sem volt tudatos, inkább impulzus szerű, 2. ha egy márka Acne Studios névvel is lehet a világ egyik legnépszerűbb brandje, még a Zoe Phobic-kal is van remény.

Mire vagy a legbüszkébb?
Arra, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, ráadásul rögtön az iskolapadból kikerülve kezdhettem bele (vagy még inkább a padban ülve).

Van olyan táskád, amit megterveztél, és így utólag nézve már nem vagy vele maximálisan elégedett? Mi a kedvenc saját design-od?
Az eggyel előző. Rendszeresen. A kedvencem pedig mindig a legújabb.

Milyen érzés viszontlátni az utcán a táskáidat?
Elképesztően jó! Nagyon boldog vagyok, amikor látom, hogy az emberek jó hasznát veszik annak, amit én terveztem. Hiszen ez a célom minden darabnál: szerethető használati tárgyat tervezni, és nem csak szépet alkotni.

Mesélj egy kicsit az Open Showroom-ról!
Az Open Showroom egy közösségi tér. Három éve néhány tervező ismerősömmel összeültünk, és létrehoztunk egy olyan helyet, ahol a saját fejünk után mehetünk, mégsem magányosan, mint addig. Ebben a szakmában rengetegen érzik magukat egyedül, a munka jellege és a rivalizálás miatt is. Nekünk ebből lett elegünk, és kitaláltuk az Open Showroomot, amit kicsit mindenki sajátjaként kezelhet, közben pedig ott vagyunk egymásnak, húzzunk-vonjuk a másikat, néha csak egy kis pletyizéssel, máskor szakmai tanácsokkal. Outsider-bázis.

zoe phobic

zoe phobic zoe phobic zoe phobic

XX The prom dress sponsor : instyledress

Follow: