MQ Vienna Fashion Week

Amazing colors, wonderful textures and interesting lines. These characterised mostly the MQ Vienna Fashion Week style. In this post I’m going to share the photos that I took on Sunday during the fashion shows.
It was an awesome day in Vienna, I shot a lot of photos and enjoyed most of the fashion shows from the front row. I also had the opportunity to go backstage, I’ll talk about it in my next post!
I’ve tried to compare the Toni&Guy Fashion Week Budapest and the MQ Vienna Fashion Week. Actually both events are really well-organised, the mood is fantastic and the shows are excellent. Though there are little differences, for example it surprised me that at VFW the people applause when they like what they see on the runway which isn’t a habit in Budapest.

***

Gyönyörű színek, csodás textúrák és érdekes szabásvonalak. Ez jellemezte leginkább a MQ Vienna Fashion Week-et. Ebben a posztban megmutatom nektek, miket fotóztam vasárnap a divatbemutatókon.
Szuper napom volt Bécsben, rengeteg képet sikerült csinálnom, főleg mivel szinte mindegyik bemutatót az első sorból nézhettem végig. Ráadásul a backstage-be is bemehettem, erről a következő posztban fogok mesélni!
Megpróbáltam összehasonlítani a Toni&Guy Fashion Week Budapestet a MQ Vienna Fashion Week-kel. Igazából mindkét esemény nagyon jól meg van szervezve, a hangulat fantasztikus és a showk is szuperek. Persze vannak kisebb eltérések, például meglepő volt számomra, hogy Bécsben az emberek mindent megtapsolnak a bemutató alatt, ami tetszik nekik.


Modeschule Michelbeuern

The first collection was by the designers of Modeschule Michelbeuern (a fashion school in Vienna). The inspiration was the 1920’s Bauhaus style. The creations were absolutely unique, they were made from cool materials such as wood, stone or glass. I loved the color pairings (yellow with grey, because why not?!), the sheer parts, the imaginative cuts and the metallic pieces.

Az első bemutatón a Modeschule Michelbeuern nevezetű bécsi divatiskola tervezői kollekcióját láttam. Az inspirációt a ’20-as évek Bauhaus stílusirányzatából merítették, a végeredmény pedig nagyon egyedi lett. A kreációk különleges anyagokból készültek, és a színek párosítása is feltűnő volt (például sárga a szürkével, hiszen miért ne?!). Az áttetsző részletek, a kreatív szabások és a fényes darabok tetszettek legjobban.

szept18.5szept18.1
szept18.2
szept18.3
szept18.4

Sense Limited Edition and Andreea Tincu & Sense

The next show was the Sense Limited Edition and the Andreea Tincu & Sense collections. These outfits were very feminine with lace and silk. There were modern pieces but also some dresses that looked like they were vintage. Andreea Tincu, the designer behind this brand was born in Romania, I think she’s talented and she always pays attention for the details – you can see this on her creations.

A következő bemutatón a Sense Limited Edition és az Andreea Tincu & Sense kollekciók darabjaiban vonultak végig a kifutón a modellek. Az összes outfit nagyon nőies volt, sok-sok csipkével és selyemmel. Modern darabokat is fel lehet fedezni a kollekcióban, de rengeteg vintage stílusú ruhával is találkozhatunk. Andreea Tincu, a tervező román származású, szerintem nagyon tehetséges, és látszik a munkáin, hogy mindig odafigyel a részletekre.

szept18.6szept18.7szept18.8
szept18.9
szept18.10

Smaranda Almasan

My absolute favorite show was Smaranda Almasan’s! Ohh gosh, these pieces are so amazing! All those radiant color shades, the color blocking details, the special materials… I loved that you can not only find simple, casual dresses but so many extravagant looks and sharp silhouettes. This collection is that kind of fashion moment when you see the art behind the clothes. The designer is also Romanian, and if you check out her previous collections you realise that her creative mind never runs out of ideas.

A legnagyobb kedvencem a Smaranda Almasan show volt! Annyira gyönyörű az összes ruhája! Az élénk színek, a color blocking részletek, a különleges anyagok… És tetszett, hogy nem csak egyszerű, visszafogottabb darabokat tervez, hanem sok az extravagáns outfit is. Erről a kollekcióról nekem az jutott eszembe, hogy inkább nevezhető már művészetnek, mint divatnak, mégis hordhatóak a ruhák.
A tervező, Smaranda Almasan szintén román származású, és visszanézve a korábbi munkáit, úgy tűnik, sosem fogy ki a kreatív ötletekből.

szept18.11szept18.12 szept18.13
szept18.14
szept18.15
szept18.16
szept18.17
szept18.18

Sabine Karner

The last show was Sabine Karner’s collection. Sabine is a Vienna based designer, her clothes are very ladylike and fine. She designs both for casual days and formal events.
Honestly what really caught my eye at her fashion show was the models’ hairstyle! I just love how their hair looks, such a cool idea. I’ve tried it at home but it didn’t work for me. :(

Az utolsó bemutató, amin ott voltam, az Sabine Karner kollekciója volt. Sabine egy bécsi tervezőnő, nagyon elegánsak a ruhái. Nem csak a hétköznapokra tervez, hanem több alkalmi ruhát is készít.
Hogy őszinte legyek, ami legjobban magával ragadott a bemutatón, az a modellek haja volt. Nagyon tetszik ez a frizura, megpróbáltam itthon megcsinálni így a hajamat de sajnos nem jött össze. :(

szept18.19szept18.20
szept18.21
szept18.22
szept18.23

Hope you liked the photos and keep updated because my next post is going to be a street style article! Have a great night! xx

Remélem, tetszettek a képek, és figyeljétek az oldalt, mert a következő posztom egy street style-os cikk lesz! Szép estét! xx

Follow:

6 Comments

 1. 2014. September 19. Friday / 18:08

  A tavalyin pont Smaranda Almasan-t láttam egyik bemutatóként és akkor is nagyon szuper volt, csak ámuldoztunk :-) És a zenét is nagyon jól megválasztotta.

  • 2014. September 20. Saturday / 19:17

   annyira zseniális tervező!
   idén is nagyon jó zene volt :) xx

 2. Hajni
  2014. September 20. Saturday / 15:15

  Wow… *-* Gyönyörűek! Olyan szerencsés vagy, hogy ott lehettél! :)

  • 2014. September 20. Saturday / 19:18

   én is nagyon nagyon örülök, hogy el tudtam menni :)) x

 3. 2014. September 21. Sunday / 19:21

  micsoda mázlista vagy Emma! :O

  • 2014. September 21. Sunday / 20:52

   hatalmas megtiszteltetés, hogy ott lehettem, nagyon örültem neki :)) x