7 Shoe Trends For 2015 Spring / Summer

Many of you have requested me to write about the 2015 spring / summer shoe trends. Therefore I collected 7 trends exclusively from the runways, there are some that I really like but I have found a few that I personally don’t prefer.

Többen is kértétek, hogy írjak a 2015-ös tavaszi / nyári cipődivatról, ezért összegyűjtöttem 7 aktuális trendet egyenesen a kifutókról. Vannak köztük olyanok, amik nekem nem nőttek a szívemhez, de néhányukért teljesen odáig vagyok.

_____________________________________________________________________________

1. SHOES WITH LACING

This trend is like the gladiator sandals but instead of straps there are laces on your legs. It’s a bit like ballet shoes! I don’t think I would wear sandals like these in summer because if I get sunburnt it will look very funny. :)

Ez a trend leginkább a gladiátor szandálokra hasonlít, csak itt a pántok vékonyabbak, kicsit olyanok, mint a balett cipők! Nem hiszem, hogy én hordanék ilyen szandálokat nyáron, mert ha lebarnulok, ott maradna a nyoma. :)

shoes1
2. SPORTY VIBES

If you’re more into sporty clothes you don’t have to worry: trainers are always popular! It doesn’t matter whether you’re wearing a pair of colorful flatform sneakers or simple white sneakers – it’s a good choice.

Ha inkább a sportosabb stílus kedvelője vagy, ne aggódj: a tornacipők sosem mennek ki a divatból! Mindegy, hogy egy színes flatform edzőcipő van a lábadon, vagy egy egyszerű fehér darab mellett teszed le a voksodat – biztosan jó választás.

shoes2
3. T-STRAP

When it comes to high heels this season’s most fashionable pieces are the ones with a T-strap on. It gives a cute girly vibe to your outfit but sometimes it can be a bit oldschool so be careful with the styling!

A magassarkúk közül a szezon legnépszerűbb darabjai a T-pántos cipők. Nagyon cuki, romantikus stílusú lesz tőle az outfited, de vigyázni kell vele, mert öregesen is tud kinézni, ha nem a megfelelő darabokkal kombinálod.

shoes4
4. FLATFORMS & WEDGES

These are my favorite type of sandals! You can pick a statement piece with artistic decorations on it but you can stick to the ones with wooden sole, those can be very chic, too. I love to combine wedges with long, loose pants, it’s a great pairing when it’s not too hot in the summer.

A flatformok és a telitalpúak a kedvenc nyári cipőim! Választhatsz egy feltűnő, virágos dekorációval díszített darabot, de maradhatsz a fa talpú szandáloknál is, azok is nagyon csinosak. Én hosszú, laza nadrágokkal szeretem legjobban kombinálni őket, szuper párosítás egy kevésbé meleg nyári napon.

shoes3

5.POINTY-TOE FLATS

For those who prefer walking in ballerina shoes these flats will be the jolly jokers. I’m obsessed with the one in the middle of this photo, it’s a Balenciaga piece. Thought I’m not a big fan of pointy-toe shoes I think these are really adorable.

Azok számára, akik a balerina cipők hívei, ezek a lapos talpú, hegyes orrú szépségek a jolly jokerek. Nekem a kép közepén lévő Balenciaga darab a kedvencem! Bár nem igazán rajongok a hegyes orrú cipőkért, de ezek szerintem imádnivalóak!

shoes5
6. SEE-THROUGH HEELS

Transparent items have been quite popular in the past few seasons, especially clutch bags and there were many see-through blouses and skirts, too. However this new trend is super princessy, it totally reminds me of Cinderella’s glass shoes.

Az áttetsző darabok nagyon populárisak voltak az elmúlt szezonokban, főleg a clutch táskák, na meg persze találkozhattunk átlátszó blúzokkal, szoknyákkal is. Viszont ez a trend igazán hercegnős, engem Hamupipőke üvegcipőjére emlékeztet.

shoes7
7. FLAT SANDALS

Flat sandals are always in fashion, this year the emphasis is mostly on the shiny ones but you can’t go wrong with a simple black strapped sandal.

A lapos talpú szandálok mindig divatosak, idén főleg a fényes darabokon van a hangsúly, de egy egyszerű fekete pántos cipővel sosem lőhetsz mellé.

shoes6

Shop these trends here:

Follow:

8 Comments

 1. lihi
  2015. March 11. Wednesday / 23:07

  hey Emma. I was wondering how you edit your photos and in what camera do u use. THANKS!

  • 2015. March 17. Tuesday / 17:35

   hi,
   I edit my photos with Lightroom and iPiccy. we usually use a Canon 5D! x

 2. 2015. March 12. Thursday / 07:22

  I love the laced shoes and the pointed toes. That photo with the palm tree tattoo is so so good.
  I have some see-through Calvin Klein heels that I adore.
  Awesome picks!

  xx
  scarlettandgiselle.blogspot.com

  • 2015. March 12. Thursday / 20:32

   I’m glad you liked it!
   ahh I wish I had a pair of CK heels! :) x

 3. 2015. March 12. Thursday / 23:21

  This is such a great post! I definitely need to buy myself some of those transparent heels!

  • 2015. March 14. Saturday / 19:31

   thanks dear:) yeah, me too! x

  • 2015. March 17. Tuesday / 17:34

   yeah, they totally look like that! :)