What To Wear This Season? | A/W 2015-16

1.2I’ve spent the past few days with editing this article in which I show you what this season’s biggest trends are. I took inspiration from the runway, from the biggest fashion designers’ work and collected similar (and affordable) pieces from webshops and fast fashion stores. You can find every link to the products below every picture!

***

Néhány nap szerkesztgetés után végre kész a cikkem, melyben bemutatok nektek néhány aktuális őszi/téli trendet. Az inspirációt a kifutókról, a legnagyobb tervezők munkáiból merítettem, hisz ők sosem tévednek. Összegyűjtöttem néhány hasonló (és megfizethető) darabot különböző webshopok-ból és fast fashion boltokból. Ezekhez a linket mindig az adott kép alatt találjátok!

1. REEFER COAT2

Reefer coats (or pea coats) were originally worn by sailors but the designers recreated this uniform and formed a brand new trend: these jackets with big buttons on their double-breasted fronts come in many colors not just navy, you can find pastel or camel colored coats too. My personal favorite is the Prada jacket but I haven’t found any similar pieces yet, however I’m on it!

A tengerészkabátok (mint ahogy a nevük is jelzi) eredetileg a matrózok ruhájának részét képezték, azonban idén a tervezők ebből merítettek inspirációt: ezek a kétsoros gombos kabátok nem csak sötétkék színben léteznek, találhatsz pasztell árnyalatoktól kezdve a teveszínig bármilyet! Az én személyes kedvencem a rózsaszín Prada dzseki, viszont sajnos annak a hasonmására eddig még nem akadtam rá, de már dolgozom az ügyön!

2.21 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

2. TIE-NECK BLOUSES3

Blouses with tie-necks or bows have an adorable preppy vibe! You can find basic pieces which are white or black and very simple and decent looking, or you can go for a sheer piece which will make you look like a sexy secretary, haha.

A nyaknál megkötős, masnis blúzoknak kicsit iskoláslányos, “preppy” stílusa van. Az egyszerűbb, fekete vagy fehér darabokkal nem lehet mellényúlni, de az áttetszőbb blúzokkal is lehet kísérletezni, azoknak inkább olyan szekszi titkárnős beütése van, haha.

3.21 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

3. STATEMENT (FAUX) FUR4

Fur have always been and will always be a must have for winter. This time the more outstanding fur coats are the coolest, you can wear colorful pieces for a fun playful look but if you choose a cute pastel fur you can never go wrong.

A szőrme eddig is és ezek után is a tél egyik slágerdarabjának számít. Ezúttal a feltűnőbb bundákon van a hangsúly, ezeknek nagyon klassz játékos, vad hangulata van, de egy pasztelles árnyalatú szőrkabáttal sem nyúlhatsz mellé.

4.21 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

4. AUTUMN/WINTER FLOWER POWER5

Flowers for spring are not really groundbreaking but what about winter? Why couldn’t you wear flower prints in winter?! I know that the items I included are a bit summery but I just HAD TO show you them because they are so similar to the designer pieces! Just take a look at Gucci’s prints and then go to Mango (here the 1. & 6. but there are more actually) and see what they are selling… Kind of the same design, haha.

A virágminta tavasszal nem számít túl izgalmasnak, de mi van a téllel? Miért ne viselhetnénk virágmintát télen is?! Tudom, hogy a ruhák, amiket összeválogattam, nem annyira téliesek, de egyszerűen MUSZÁJ volt beleraknom őket ebbe a posztba, ugyanis annyira hasonlítanak az eredeti, designer darabokra! Nézzétek meg a Gucci virágmintáit, majd a Mango ruhákat (itt az 1. és a 6., de ezeken kívül még rengeteg van a kollekcióban)… Eléggé hasonló a design, haha. 

5.21 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

5. GRANNY SHOES6

Do you want to look like a grandma? Yes you do! Just put on a pair of Mary Jane-kind of shoes. I am still not sure about this trend, there are some really cute pairs but for example I don’t like the Chanel ones, for me that is like… too boring. However I love the Miu Miu and the Prada ones! 

Szeretnél nagymamásan kinézni? Hát persze hogy szeretnél! Ez könnyen megoldható egy Mary Janes-lábbelivel. Én még nem vagyok benne biztos, hogy 100%-ig tetszik ez a trend, de azért van egy-két cipő, amit kifejezetten szépnek találok. Viszont például a Chanel darab nekem nem jön be, egy kicsit már túl… unalmas. Ezzel szemben a Miu Miu és a Prada cipők isteniek!

6.21 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

6. WIDE LEGS7

I have written about wide leg pants in my latest post and I have told you my opinion. As I was browsing the Internet for more items I was totally inspired and I fell in love with several pieces. Actually there are many types of wide leg pants but all is good: flare jeans, gaucho pants, culottes, etc… If you combine them with high heels they will make you look taller and thinner!

Az előző bejegyzésemben már írtam a bő szárú nadrágokról, és megosztottam veletek a véleményemet róluk. Ahogyan böngésztem az Internetet több ilyen darab után, nagyon inspiráló outfiteket találtam, és jó néhány nadrágba beleszerettem. Rengeteg különböző fazonú bő nadrág létezik (trapéz fazon, gaucho nadrág, “culotte”, stb), és most mindegyik divatosnak számít. Ha magassarkúval párosítod, magasabbnak és vékonyabbnak fogsz tűnni benne!

7.21 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

7. SHINY, METALLIC, SILVER & GOLD8

Metallic and shiny items have been popular for a while but this season there is only one rule: go big or go home! Forget about the tiny shiny details and wear something eye-catching from head to toe. Whether it’s a silver material like a shiny faux leather, or it’s a dress full of sequins – it doesn’t matter. The more the better. (note: this is not for people with minimal style)

A fényes, csillogó ruhák már egy ideje nagy népszerűségnek örvendenek, de idén kicsit újragondolták a tervezők ezt a trendet: nem a kis fényes részletek a lényegesek, inkább válassz valami tetőtől-talpig feltűnőt. Lehet az egy ezüstös anyag, vagy fényes műbőr, esetleg egy flitteres ruha. A kevesebb néha több szabály erre nem vonatkozik. (megjegyzés: ezt nem a minimalista stílusú embereknek találták ki)

8.21 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

8. MIDI LENGHT9

Yes yes yes! I’m a huge fan of midi lenght skirts because they are a-we-some! Not just because they look gorgeous but it’s also pretty practical that you don’t have to be cautious and check it 7/24 if your panties are exposed or not, haha. There is a great selection of different midi skirts, you can find pleated, leather, woolen, denim, suede and other type of materials and styles. If you’re short I recommend you to wear heels with these too or othervise this will make you look even shorter.

Igen igen igen! Annyira imádom a midi szoknyákat! Nem csak azért, mert nagyon csinosak, de praktikusak is, mivel nem kell 0-24 arra koncentrálni, hogy ne villants, haha. Hatalmas a választék midi szoknyákból, vannak bőr, gyapjú, farmer, vagy épp velúr anyagból készült darabok, de egy pliszírozott szoknya is remek választás. Ha alacsony vagy, magasabb sarkú cipővel viseld az ilyet, máskülönben még alacsonyabbnak fogsz tűnni benne.

9.21 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

9. BEAUTIFUL EMBELLISHMENTS 10

One of the reasons I love fashion is little details: seeing how elaborate a clothing item can be, how the tiny little feathers or prints or beads can look so harmonized and beautiful… it’s amazing. If you don’t know what I’m talking about just take a look at Dolce&Gabbana collections.
The Prada dress you can see in the middle (the pink one) is probably one of the most popular dresses of this season, I’ve seen it in many magazines, on many covers as well and I understand the attention around it. Some people say it’s ugly but I think it’s gorgeous and I would totally wear it.

Anyway, about embellishments: I have found a lot of gorgeous pieces in webshops: skirts, dresses and tops with amazing appliques and sequin prints. In case you would like to wear an embellished item on a casual day (and you don’t feel like going out in a sequined coctail dress) you can still go for a simple tee with a little embroidery or a small beaded detail. I have seen some T-shirts like that in Zara but I couldn’t find any photos of them.

Az egyik ok, amiért imádom a divatot, az a részletek: az aprólékosan kidolgozott ruhadarabok, a pici tollak, minták, gyöngyök harmóniája egyszerűen csodás. Ha nem érted, miről beszélek, csak nézd meg például a Dolce&Gabbana kollekcióit.
A fenti kép közepén lévő rózsaszín Prada ruha talán a szezon egyik legnépszerűbb ruhája, rengeteg magazinban találkoztam már vele, sőt, több címlapon is megjelent már, és szerintem érthető a népszerűsége. Bár többek véleménye szerint csúnya, én mégis gyönyörűnek találom, és szívesen hordanám.

Sok-sok díszes darabot találtam webshopok-ban, nagyon szép applikált és flitteres mintájú ruhákat, felsőket, szoknyákat. Ha a hétköznapokon is szeretnél valami díszeset hordani (de nem szándékozol flitteres koktélruhában végiglejteni az iskolában), akkor válassz például egy egyszerűbb pólót, amin egy pici díszítés van csak. Ilyeneket a Zara-ban láttam a múltkor, de sajnos most egy képet sem találtam róla.

10.21 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

XX

Follow:

6 Comments

 1. 2015. September 13. Sunday / 16:05

  Amazing post. Well done! I really love your blog. Keep Going.
  Many kisses
  Lady Fur
  Please check my last post
  http://www.welovefur.com

  • 2015. September 13. Sunday / 16:27

   thank you so much dear!! :)

 2. 2015. September 13. Sunday / 19:24

  imádom az ilyen posztokat! (a tiéd miért olyan népszerű? én soha nem kapok az ilyesmikre egy kommentet sem, pedig aaannyit dolgozok rajtuk, na mindegy) egyébként az én abszolút kedvencem a Balenciaga volt, de a D&G ruhák is csodásak. (és Victoria Beckham, Saint Laurent és még sorolhatnám, imádtam az összeset igazából)
  szóval köszi a szuper bejegyzést, egy élmény volt olvasni!
  xx, Flóra
  http://lapapillonnoire.blogspot.hu/

  • 2015. September 13. Sunday / 20:10

   örülök, hogy tetszett! <3

 3. Josie
  2015. September 14. Monday / 19:39

  such an awesome post, love the flower prints and the tieneck blouses trends!!

  kisses,
  Josie

  • 2015. September 14. Monday / 20:21

   thank you, I’m glad you liked it! x