How To Choose The Perfect Background?

apr6.1

I often get questions about where I find such great backgrounds for the photoshoots. It’s obvious that a nice location makes a photo at least ten times more interesting and eye catching so I pay a lot of attention to choose the right scene. Although it’s not easy because I’m not living in a picturesque area, there are no gorgeous landscapes, palm trees, modern skyscrapers or old buildings, we always have to look around very carefully because most of the houses look exactly the same.

When I put together an outfit I always imagine the perfect background which suits it but we never find anything similar to what’s on my mind. Sometimes we have to drive around for at least half an hour and check out every streets, walls, parks, etc. However most of the time the greatest location is something that we find accidentally… Like this one too. It’s funny to realize that if I looked less carefully it would have totally escaped my notice because in real life this building seemed to be quite ordinary at first sight (fortunately I’m quite good at spotting backgrounds because of many years of experience).
For example about a month ago we shot some photos next to an old block of houses which had quite weird colors and just all together it didn’t look too nice and friendly. Then in the photos it turned out to be looking awesome and I got a lot of messages from you, asking where it’s located.

When I got on this elegant outfit with the black culotte pants, a pink crop top, flower printed bomber jacket and my lace-up heels I was thinking of a simple, minimal and modern background but it’s impossible to find something like that without driving for at least an hour (and you know, who has time for that?!). Well, finally I found these colorful walls and the blue windows with the bushes and the tree in front of them and I just loved how they looked together with the outfit. It gives an amazing vintage vibe to the look (and it’s not minimalistic at all but apparently minimalism is not my thing).

My advice is to keep your eyes open, even if you’re walking home from school, traveling by bus or going to the grocery store for something… You can always find a good background for photoshoots, you don’t have to live in LA or Florence. :) And remember: if you’re bored of the simple monochrome walls then just play around with Photoshop, it always works. xx

***

Gyakran kérdezitek tőlem, hogy hol találok ennyire klassz háttereket a fotózásokhoz. Ez nem véletlenül fontos kérdés, hiszen egy outfit kép tízszer olyan izgalmassá válik, ha a megfelelő környezetben van fotózva. Éppen ezért én mindig nagyon figyelek, hogy hol készülnek a fotók, viszont nem vagyok könnyű helyzetben, ugyanis nem egy festménybe illő környéken lakom. Nincs gyönyörű táj, pálmafák, vagy épp modern felhőkarcolók, különleges épületek. Minden ház gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, ezért nagyon ébernek kell lennem, ha helyszínt keresek.

Minden outfithez el szoktam képzelni egy tökéletes hátteret, azonban eddig még sosem találtunk olyat, amilyet én előre kitaláltam. Néha több, mint fél órán át keringünk, átfésüljük az utcákat, falakat, parkokat, stb…
Általában azok a legjobb helyszínek, amiket teljesen véletlenül találunk meg, mint például ez az épület is. És az a legviccesebb az egészben, hogy ha nem állna rá egyből a szemem ezekre (a sok év tapasztalata után, haha), valószínűleg észre sem venném, mert élőben abszolút átlagosnak néz ki. 

Például néhány hónappal ezelőtt egy panelház előtt készítettünk outfit fotókat, ami egyébként nem volt kifejezetten szép, barátságos kinézetű hely, viszont a fotókon annyira jó volt az összkép, hogy több üzenetet is kaptam tőletek, hogy hol található az a szuperlátványos fal.

Amikor felvettem ezt a szettet a fekete culotte nadrággal, rózsaszín crop toppal, virágos bomberdzsekivel és a csodaszandállal, mindenképpen egy minimál, letisztult, modernebb teret képzeltem el a fotózáshoz. Persze már akkor tudtam, hogy egy ilyen helyszínhez minimum egy órát kéne autóznunk (arra pedig kinek van ideje?!), ezért gyorsan el is vetettem az ötletet. Végül megtaláltuk ezt a színes falat a kék ablakokkal, és körülötte a kis bokrokkal, fákkal, és a végeredmény egy kicsit vintage hatású fotósorozat lett, szerintem szuperül passzol az outfithez (ennyit a minimalizmusról, ez most sem jött össze).

Az én tanácsom az, hogy tartsátok nyitva a szemeteket, mindegy, hogy épp iskolából sétáltok haza, vagy a buszon utaztok, vagy akár csak leugrotok a közértbe valamiért – ha hátteret kerestek, biztosan találni fogtok valami klasszat, nem kell ahhoz L.A.-ben vagy Firenzében élni. :) Ha pedig semmi más nincs, csak monokróm, unalmas falfelületek, akkor még mindig ott a Photoshop, hogy kicsit “feljavítsátok” a kész képeket. xx

apr6.2apr6.3apr6.4apr6.5apr6.6culotte pants: vintage / top: Forever21 / jacket: Promod / sandals: Public Desire* / backpack: Retrock*

Follow:

12 Comments

  • 2016. April 7. Thursday / 21:06

   thank you!! :)

 1. Viki
  2016. April 7. Thursday / 21:16

  Én is ebben a kerületben lakom és imádom viszontlátni a részeit a képeiden. Hihetetlen jól kihasználod az adottságait :)

  • 2016. April 10. Sunday / 19:49

   pacsi! és örülök, hogy tetszenek a fotók! :) x

  • 2016. April 10. Sunday / 19:37

   I don’t think anyone has time for that, except if blogging is their full-time job :) x

 2. Lili
  2016. April 11. Monday / 09:37

  Szia, nagyon tetszik ez az outfit, szuper lett, háttértől függetlenül is! Imádom a képeidet és azt, hogy a ruhák végre nemcsak fekete-fehér totál minimálok, csak így tovább!

  • 2016. April 17. Sunday / 20:58

   szia! nagyon szépen köszönöm! :)

 3. 2016. April 12. Tuesday / 00:00

  I don’t live in a very picture-esq area either so it can sometimes be difficult, loved reading what you had to say! Your outfit is very chic, love it!
  xx
  Kierra | Lavishingg

  • 2016. April 17. Sunday / 20:57

   thank you Kierra!! x

  • 2016. April 20. Wednesday / 12:59

   thank you Mil!! xx