My First Nanushka Pieces

may16.1I’ve been craving for Nanushka clothes since I first heard about the brand (and that was probably 4 years ago). I’m really happy that I could finally get my hands on two (!!) Nanushka pieces! They had (and still have) a pop up sale at Kristóf square and there are really good discounts. I went there on Thursday and I immediately fell in love with these loose fit black and white printed pants. Then on Saturday I was around that neighbourhood so I visited the pop-up store again and came home with this shirt. :)

Basically I can’t afford designer clothes but these kind of sales offer great opportunities. The pants and the shirt both costed nearly the same price as a Zara or a Mango piece would cost and let’s be honest, this is so much more worth it! 
Lately I’ve read a few articles about fast fashion and it really got me upset. I have so many bad experiences with the fast fashion stores, I keep bringing back all the ruined clothes because they are wearable for maximum 5-6 times and then they are torn, pilling, discoloured, etc… Also, most of the workers who sew the clothes for these fast fashion companies are working in horrible circumstances, and the process causes enviromental pollution.

I’m not saying that from now on I won’t shop in fast fashion stores, I will because it’s quick and easy and these designer sales are not constantly the whole year… But I will try to buy less garbage quality stuff and rather spend twice as much money on something I will be able to wear for years than a piece of clothing that I will definitely see on the streets at least three times a day while I’m wearing it. xx

***

Azóta vágyom egy Nanushka ruhára, amióta először hallottam a márkáról (kb 4 évvel ezelőtt). Nagyon boldog vagyok, hogy végre be tudtam ruházni kettő (!!) Nanushka darabra is! A pop-up sale még mindig tart a Kristóf téren, érdemes benézni. Múlt héten csütörtökön nyílt meg, én akkor le is csaptam erre a laza, fekete-fehér mintás nadrágra, egyből beleszerettem! Szombaton pedig szintén arrafelé jártam, akkor pedig ez az ing jött haza velem. :)

Alapvetően nem engedhetem meg magamnak, hogy designer darabokban járjak, viszont ezeken a leárazásokon tényleg szuper kedvezmények vannak. A nadrágot és a felsőt is olyan áron vettem, amennyibe egy teljes árú Zara, vagy Mango ruha kerül, és úgy gondolom, ez azért sokkal jobban megéri.
Mostanában több cikket is olvastam a fast fashion-ről, és egyszerűen kezd elegem lenni a szörnyű minőségű tömegcuccokból. Egyrészt rengeteg rossz tapasztalatom van a fast fashion üzletekkel kapcsolatban, állandóan vissza kell vinnem a tönkrement ruhákat, amik maximum 5-6 viselést bírnak. Utána a legtöbbje elszakad, kibolyhosodik, kifakul (pedig én tényleg vigyázok rájuk), stb… Arról nem is beszélve, hogy az ilyen cégek többsége embertelen körülmények között dolgoztatja éhbérért a munkásaikat, és még a környezetet is szennyezik közben.

Nem mondom, hogy soha többet nem vásárolok fast fashion boltban, hiszen néha tényleg praktikusabb beszaladni egy plázába, és relatív jó áron beszerezni a fontosabb dolgokat, ráadásul ezek a designer leárazások nincsenek egész évben… De igyekszem kevesebb rossz minőségű, olcsó cuccot venni, és jobban átgondolni a vásárlást. Inkább költök kétszer annyit valamire, amiről tudom, hogy évekig tudom majd hordani, és nem fog egy nap háromszor szembe jönni velem az utcán, mint egy ezredik ugyanolyan kétezer forintos pólóra, ami úgyis három mosás után bolyhos lesz. xx

may16.2
may16.3may16.4
may16.5http://www.starcelebritydresses.com/celebrity-occasion-dresses
may16.7pants and shirt: Nanushka / sandals: F&F / sunglasses: ZeroUV* / necklace: ThePeachBox* (use the coupon code “emmaistvanffy” for 15% off!)

Follow:

6 Comments

 1. 2016. May 17. Tuesday / 16:47

  Ááááááááááááá de irigyellek!! Már én is régóta szeretnék designer ruhát, de én sem engedhetem meg magamnak.
  A nadrágba szerelmes lettem! <3

  • 2016. May 18. Wednesday / 14:29

   egyszer mindenképpen nézz be egy ilyen pop-up sale-re, ki lehet fogni a jó leértékeléseket! :) puszi!

 2. 2016. May 18. Wednesday / 13:28

  Szeritnem a Nanushka messze a legjobb magyar márka, nekem egy kertész farmernadrágom van tőlük (persze akció keretében vettem) imádom, mert isteni kényelmes. Sajnos nem engedhetem meg én se magamnak hogy bármikor vehessek tőlük ruhát, de jó is lenne :D

  • 2016. May 18. Wednesday / 14:30

   haha, én is azon gondolkoztam, hogy ha sok pénzem lenne, szépen fel tudnám tölteni a ruhásszekrényemet csupa Nanushka darabbal :D xx

 3. 2016. May 19. Thursday / 13:02

  Kedves Emma! Nagyon örülök annak, hogy írtál pár szót a mai fast fashion üzletek állapotáról. Én is úgy vagyok, mint te, mostanság kezdem felfedezni, hogy milyen helyzetek uralkodnak, mi is az igazi ára egy 1290Ft-os H&M felsőnek.
  Úgy gondolom, hogy nagyon nagyon fontos lenne ezzel foglalkoznunk, legalább tájékoztatni az emberek, mert sokan tényleg nem tudják, hogy mi folyik itt. Neked erre remek lehetőséged van a széles olvasótáborod miatt, szóval én nagyon örülnék ha ezentúl is foglalkoznál ezzel a kérdéssel :)!

  • 2016. May 19. Thursday / 18:41

   kedves Anna!
   igazad van, szerintem is fontos, hogy tudatosuljon az emberekben, hogy milyen következményekkel jár a fast fashion… szóval lesz még bejegyzés ebben a témában! :) xx