Couture Classes #1

lucia

It’s been a few months since I had written about my experience at Lucia Fashion Academy. I started to take Couture and Fashion Drawing classes in the end of summer and since then I have learnt a lot of things. I’m going to write about this learning process frequently because apparently many of you are interested in this topic. In my first post about why I started to learn sewing again (which you can read here) I told you how I made this decision and how excited I was to learn there.Well, I still have that excitement, it’s really cool to learn from a real professional. I think if I want to become a good designer it’s important for me to know how a dress is made and not just the designing part.

I started with the basics: I learnt a lot of different types of stitches, then we made hidden zippers and right now I’m practising pockets. It’s great to go step by step and in this way I see how much work is needed for just one piece of clothing. I was sewing one single pocket for about 1,5 hours. Imagine how much time it takes to create an entire coat.

I can’t wait to be able to sew an entire piece of clothing with my tutor, it’s going to be really amazing to wear something I made while it looks professional. Of course I have some clothes I had made but if you look at those closely you can clearly see that they are homemade. I hope one day I’ll be as good that you won’t recognise the homemade-ness on my creations. :)

As you may have noticed I haven’t been very active in the past few days/week. I had absolutely no time last week and then on Saturday I travelled to Barcelona with my family to celebrate my 18th birthday (which was on the 4th November). It was a fantastic trip and I can’t wait to share some pictures I took and my experiences! Actually I had a “birthday-week” because I had a lot of surprises and I celebrated with my friends and my family too. Thank you for everyone who wished me a happy birthday, it was truly happy! xx

***

Eltelt néhány hónap azóta, hogy írtam a Lucia Divatakadémiáról egy hosszabb cikket. Nyár végén kezdtem el hozzájuk járni Couture és Divatrajz kurzusokra, és azóta rengeteget tanultam. Itt a blogon mindig mesélni fogok arról, hogy miket csinálok, hogyan haladok, stb, mivel rengetegen jeleztétek már, hogy érdekelne titeket ez a téma. Az első erről szóló bejegyzésemben (amit ITT vissza tudtok olvasni) leírtam már, hogy miért is döntöttem úgy, hogy elkezdek megtanulni professzionális módon varrni. Úgy éreztem, ahhoz, hogy később jó divattervező válhasson belőlem, értenem kell a ruhák elkészítéséhez is, nem csak a tervezéshez.

Nagyon izgatottan és lelkesen álltam hozzá ehhez az egészhez, és a lelkesedésem azóta sem hagyott alább, szuper egy profitól eltanulni az összes kis trükköt lépésről-lépésre. Az alapokkal kezdtünk: különböző öltéseket tanultam, utána rejtett cipzárt készítettünk, most pedig a zsebvarrásnál tartok. Érdekes látni, mennyire bonyolult akár egy-egy részlet is, és belegondoltam, hogy ha egy zsebet másfél órán át varrtam, vajon meddig tartana mondjuk egy egész kabátot elkészíteni?

Alig várom, hogy már ott tartsak, hogy akár egész ruhadarabokat is megvarrjak. Klassz lenne, ha annyira profin nézne ki a munkám végeredménye, hogy nem látszódna rajta, hogy nem bolti darab, hanem saját készítésű. Korábban már elég sok ruhát varrogattam magamnak, de azokat ha valaki közelebbről megnézte, láthatta rajta, hogy abszolút homemade. Remélem, egy nap arra a szintre is eljutok, hogy egy profi is tökéletesnek lássa az általam elkészített darabokat. :)

Biztosan észrevettétek, hogy nem voltam túl aktív az elmúlt pár napban/hétben a blogon. Ez amiatt van, hogy most nagyon nincs időm semmire, és iszonyú pontosan be kell osztanom minden napomat, hogy legalább a teendőim felét el tudjam végezni. Múlt szombaton pedig Barcelonába utaztam a családommal, és szerda este érkeztünk haza, fantasztikus volt! Ezt kaptam a 18. szülinapomra (ami november 4-én volt), csodás ajándék volt, és hamarosan bővebben is mesélek róla itt a blogon. Tulajdonképpen “szülihetem” volt idén, ünnepeltem a családommal és a barátaimmal is, és rengeteg meglepiben volt részem. Köszönöm mindenkinek a sok szülinapi köszöntést! xx

Follow:

2 Comments

  1. Timi
    2016. November 8. Tuesday / 16:44

    Szia, szerintem már így is nagyon ügyesen varrsz… ;) De azért remélem, hogy az itt tanultak alapján elkészített ruháidat is bemutatod a blogodon, nagyon érdekelnek!

    • 2016. December 8. Thursday / 23:00

      köszi Timi! :) x