The Best Details From The Runway #MBFWBP

UntitledAs I’ve promised here is a little summary of the collections I’ve seen at the Mercedes-Benz Fashion Week Budapest! I know, it’s been a while since I attended the event (it was on 1st April) however I had literally no time to organise a post like this for the blog as I’m preparing for my final exams. I decided to choose a new way of showing you the best looks from the designers’ collections: I picked out the coolest four details from each of them. It was not easy to choose only four things from each collections as there were so many lovely details! I have attended almost every single fashion show (out of 13) however I do not have photos from all of them so here I’m going to show you 8 collections only.

Végre elkészült az összefoglalóm a Mercedes-Benz Fashion Week Budapest-en szereplő designerek kollekcióiról! Tudom, már több, mint két hét is eltelt az esemény óta, de sajnos az érettségire való készülés miatt csak most jutott rá időm, hogy összerakjam. Idén úgy döntöttem, a megszokottól kissé eltérően mutatom be nektek a kollekciókat: kiválasztottam minden designertől a négy legszebb részletet, amit a kifutón egyből kiszúrtam. Persze nem volt könnyű választás, mivel rengeteg különleges ruhát láttam a tervezőktől.
Igaz, hogy szinte minden shown ott voltam, viszont nem fotóztam az összesen, így ezúttal a 13-ból 8 designerről lesz csak szó.

ELYSIAN

UntitledFrom this beautiful winter nature inspired collection I absolutely loved the light silk fabrics, the ruffled details, the pleats and the turtlenecks. The designer behind Elysian, Boglarka Bodis always designs very feminine and effortlessly chic clothes and there was no disappointment this year neither.

Elysian kollekcióját a téli táj inspirálta, nekem nagyon tetszettek a könnyed selyem anyagok, a fodros részletek, a pliszírozott szoknya és a magasnyakú felsők. A tervező, Bódis Boglárka mindig nőies és kifinomult darabokat álmod meg, és idén sem okozott csalódást.

elysianNora Sarman

Untitled

If I had to dress a princess I would pick a Nora Sarman dress for her, that’s obvious. I loved the beautifully embellished materials, there were a lot of lace surfaces, bold red colors and gold details. The Golden Age – this is the name of the collection and it was inspired by Greek mythology and its heroines.

Ha egy hercegnőt kellene most stylingolnom, biztosan Nora Sarman ruhát választanék neki. Csodásak voltak idén is a díszes anyagok, a sok-sok csipke, az élénk pirosas árnyalatok és az arany részletek. Nem véletlenül kapta a The Golden Age nevet a kollekció, a görög mitológia és annak hősnői inspirálták a tervezőt.
norasarman

Anna Daubner + Anna Amelie

short wedding dresses AU

I think it was a brilliant idea to feature Anna Amelie bags at the Anna Daubner fashion show! These two brands perfectly complete each other, though it’s not a huge surprise as they are in the same showroom. I was mesmerised by the beautiful Anna Amelie bags on the runway, especially this red one, and I also loved the ruffled details of Anna Daubner’s bohemian yet romantic and feminine designs.

Szerintem szuper ötlet volt, hogy az Anna Daubner shown idén Anna Amelie táskát kaptak a kezükbe a modellek! Ez a két brand tökéletesen kiegészíti egymást, bár ez nem meglepő, hiszen közös showroom-on osztozik a két tervező. Imádtam a szépséges táskákat a kifutón, főleg ezt a pirosat, illetve Anna Daubner is hozta idén is a kicsit bohém, mégis nőies és romantikus hangulatot a fodros ruháival.


annadaubner

Tomcsanyi

Untitled

The Tomcsanyi clothes have always been very close to my heart! Not only because I have worked as an intern at the company two times in the past years but also because their clothes are very high quality and they look awesome. This season the designer was inspired by the 70s air travel glam. This was presumable after receiving the invite for the show as the invitation looked like an actual plane ticket.
The best features were definitely the cute little prints, the stripes and the beautiful color shades – and I also loved the makeup on the runway.

A Tomcsányi ruhák nekem mindig is közel álltak a szívemhez! Nem csak azért, mert kétszer is voltam gyakornok az évek során a tervezőnél, hanem mert ezek tényleg nagyon-nagyon klassz, jó minőségű és csodaszép ruhák. Ebben a szezonban a tervezőt a 70-es évek légiutazásainak eleganciája ragadta meg. Ez már akkor sejthető volt, amikor megérkezett a meghívó a bemutatóra: ugyanis úgy nézett ki, mint egy repülőjegy.
Nekem a kis minták, a csíkok és a szépséges színárnyalatok tetszettek legjobban, illetve a modellek sminkje is tökéletesen illett a kollekció hangulatához.


tomcsanyi

Nubu

Untitled

The Nubu collection was inspired by Janos Fajo’s art who is a constructivist painter and sculptor. I loved all the prints and the sporty details, and the color scheme the designers chose: black, white, camel and a little bit of light pink. There were some extraordinary details that caught my attention immediately: the super long sleeve and the lace.

A Nubu kollekciót Fajó János konstruktivista festő és szobrász művei inspirálták. Nagyon tetszettek a printek és a sportosabb részletek a ruhákon, illetve a színek, amiket a tervezők választottak: fekete, fehér, teveszín és egy kis púderrózsaszín. Néhány különleges részlet egyből felkeltette az érdeklődésemet, mint például az extra hosszú ruhaujj, vagy ez a fekete csipkeminta.

nubu

Je Suis Belle

Untitled

My favorite show this year was definitely Je Suis Belle. It was extreme, colorful, unique and fun! I loved the beautiful vibrant colors, the little embellishments and these furry coats. I took so many photos during this show because I was into every single look on the runway!

Idén egyértelműen a Je Suis Belle bemutató nyerte el legjobban a tetszésemet! Extrém volt, színes, egyedi és üdítő! Imádtam az élénk színeket, az apró díszítéseket és ezeket a szőrös kabát-szerű darabokat. Annyi fotót készítettem ezen a shown, hogy alig tudtam kiválasztani a kedvenceimet!

jesuisbelle

ÁERON

Untitled

This Áeron collection was inspired by outdoor activities and the Harghita county of Romania. There were a lot of feminine but still very comfy looking clothes, I loved those! Also I found the classic combination of that red leather skirt with the black and white checkered blouse truly gorgeous . The bags were also a big favourite of mine, I think they had a beautiful shape!

Az Áeron kollekciót a Hargita térsége ihlette, illetve a kirándulás, kempingezés, túrázás hangulata. Alapvetően nőies, de kényelmes ruhák kerültek a kifutóra, nekem ez a stílus nagyon tetszik! A legcsodásabb ez a piros bőrszoknya és a fekete-fehér kockás blúz kombinációja volt, valamiért ez teljesen belopta magát a szívembe.


aeron

Nanushka

Untitled

Nanushka has become one of my favorite fashion brands through the years. Since I’ve been buying a few Nanushka pieces I find this brand much more close to my heart – I think it’s a great idea that they organise huge pop up sale events because I can finally get my hands on some gorgeous Hungarian design pieces. This year the absolute must have item was this amazing pink coat which you can see on the picture above. I MEAN HOW COOL IS THAT. This is the kind of coat I could imagine myself next autumn/winter in London, I would be so happy to wear it so now I’ll start praying to win the lottery haha. I’m also obsessed with the belt bags and how they styled them with the huge coats.

A Nanushka az évek során abszolút az egyik kedvenc márkám lett. Amióta én is vásároltam náluk néhány ruhadarabot, azóta sokkal közelebbnek érzem magamhoz a márkát. Szerintem szuper kezdeményezés tőlük, hogy rendeznek óriási pop up sale-eket, ahol nagyon kedvező áron le lehet csapni Nanushka darabokra.
Idén az abszolút kedvenc ruhadarabom ez a rózsaszín kabát volt, amit feljebb láthattatok, MENNYIRE MENŐ MÁR?! Ez pontosan az a kabát, amiben el tudom képzelni magamat ősszel/télen Londonban, úgyhogy imádkozok, hogy hirtelen nyerjek addig a lottón, hogy megvehessem, haha. Az övtáskák szintén nagy kedvenceim voltak a kifutóról, tetszett, ahogyan párosították őket a nagy kabátokkal.

nanushka

XX

Follow: