Milan

I’ve heard that Milan is quite a boring place… WHAT? Who said that? I want to live in this city, it felt like home to me when we arrived. It was only a two days long trip but guess what, the plane ticket was 9000 huf (which is around 30 euros) only! So so cheap. And we found an accommodation which was also around 30-35 euros per night so altogether it was a really good bargain.

I travelled with my friend, Alexa, it was our first trip together and it was such an unforgettable experience! We walked around Milan, we went to museums, to the Duomo (we climbed to the top!), we went shopping, had ice cream and macarons (like, a LOT), and we just ate a lot in general. I mean, Italian food is Italian food, and I have risotto + pasta obsession so Milan was heaven.

What I loved the most about the city was the people. First of all, they spoke English which is quite rare in Italy, they were really friendly and nice and everyone was so stylish that we couldn’t believe our eyes. In Milan everybody dresses like they just stepped out of the pages of Vouge, and when you look around and see how many cool designer shops are in this city you understand how the Milanese people can pull off a simple work outfit so well. I believe I could spend millions of euros in Milan, I already have a little (okay, not so little) wishlist in my head after coming home from this shopping heaven.

I wore a Nude by Nubu outfit on the first day which was a great decision: it was comfortable yet chic and it was a perfect choice for that weather. I love the colours of this printed T-shirt, it looked nice with the red bag and the pink sneakers. On the second day I wore a dress I bought in Milan at & Other Stories, you

probably have seen it on my Instagram because I posted quite a few pictures of it, haha.

To those who are planning to visit this magical city soon I definitely recommend walking up to the top of the Duomo. It was a very tiring experience but it was definitely worth it. The view was fantastic! Also, the Museo del Novecento which is next to the Duomo was amazing, we spent hours there. Ice cream is delicious everywhere, and the metro is not as complicated as it seems. At first we had difficulties but then we managed to understand it and we used it quite often because it’s not very expensive and it’s huge. Enjoy this little photo diary of our trip and let me know what you think about Milan! xx

***

Többektől hallottam, hogy Milánó unalmas hely… MICSODA? Ezt ki gondolta komolyan? Én itt szeretnék élni, de tényleg, ahogy megérkeztünk a városba, éreztem, hogy hazaértem. Igaz, csak két napot töltöttünk el itt, viszont nagyon olcsón sikerült repjegyet és szállást foglalnunk. A repjegy 9000 forintból kijött, és találtunk egy szállást szuper helyen, ami egy éjszakára szintén 9-10.000 forint körül volt, úgyhogy mindent összevetve kifejezetten pénztárcabarát utazás lett ebből a kiruccanásból.

Egy barátnőmmel, Alexával mentem, most utaztunk először így ketten, és felejthetetlen élmény volt! Rengeteget séltáltunk a városban, múzeumokban voltunk, felmásztunk a Duomo tetejére, vásároltunk, állandóan fagyiztunk és macaronoztunk, és úgy általánosságban nagyon sokat ettünk. De hát az olasz kaja az olasz kaja, nekem rizottó és tészta függőségem van, így Milánó maga volt a mennyország. 

Milánóban szinte mindenki beszélt angolul, ami ritka az olaszoknál, és persze mindenki rettentően kedves és mosolygós volt. Alig hittünk a szemünknek, hogy mennyire stílusosak itt az emberek, egyszerűen úgy néznek ki, mintha a Vogue oldalairól léptek volna ki. Mondjuk ha körbenéz az ember, és látja a klasszabbnál klasszabb designer boltokat, el tudja képzelni, hogy miért ennyire csinosak az emberek még a legegyszerűbb irodai szettjükben is. Azt hiszem, el tudnék költeni pár millió eurót ebben a városban, már most van egy kisebb (na jó, annyira nem kicsi) kívánságlista a fejemben.

Egy Nude by Nubu outfitet viseltem az első napon, ami remek választásnak bizonyult. Kényelmes, de viszonylag elegáns volt, és nem sültem meg benne a napon. Imádom ennek a felsőnek a színeit, nagyon jól illett a piros táskámhoz és a rózsaszín cipőmhöz. Még aznap vettem egy ruhát az & Other Stories-ban, úgyhogy a második napon már azt viseltem, szerintem ha követtek Instagram-on, már láttátok, ugyanis elég sok fotót raktam fel róla, hihi.

Azoknak, akik a közeljövőben Milánóba terveznek látogatni, mindenképpen ajánlom a Duomo megmászását. Nagyon fárasztó, de abszolút megéri a kilátásért. A Duomo mellett található Museo del Novecento is fantasztikus élmény volt, órákat eltöltöttünk ott. A fagyi mindenhol isteni, a metró pedig nem olyan bonyolult, mint aminek elsőre látszik. Mi először kicsit összezavarodtunk, de aztán feltaláltuk magunkat, és egész gyakran használtuk is, mert nem olyan drága, és az egész várost behálózza. Remélem, tetszeni fog nektek is ez a kis photo diary, és írjátok meg, hogy nektek mik a tapasztalataitok Milánóval kapcsolatban! xx
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
Milan
MilanT-shirt, skirt: Nude by Nubu / sneakers: Nike (Pig Shoes) / bag: Primark

Follow:

2 Comments

    • 2017. August 26. Saturday / 14:59

      you have to visit Milan, it’s amazing! :)